Dag, ik ben Aart-Willem Vierwind en doe sinds 2010 aan webdevelopment.

Waar mogelijk maak ik dankbaar gebruik van open source software waaronder het door zeer veel websites gebruikte content management systeem (cms) Wordpress.

Gelukkig zijn er echter ook nog situaties waarvoor software niet bestaat of niet goed aansluit (en hopelijk blijft dat zo) want zelf iets kunnen bedenken en maken houdt het leven immers leuk. 

Bedrijven maar ook enthousiaste groepen en individuen ontwikkelen voortdurend eigen programmeertalen, libraries en frameworks  die volgens hen de wereld van webdevelopment of zelfs de gehele wereld zullen verbeteren.

In deze borrelende soep van code en meningen is het vaak moeilijk hypes en onnodige toevoegingen te onderscheiden van structurele veranderingen en echte verbeteringen zonder hier al te veel tijd mee kwijt te zijn.

Momenteel gebruik ik voornamelijk: Ubuntu, Nginx, Php, Mysql, Html, Css, Javascript, jQuery, Sphinx. In de nabije toekomst verwacht ik meer gebruik te zullen maken van Node.js, Vue.js, vanilla javascript en mogelijk wat minder van jQuery.

Eigen projecten/websites: zyzozy (afgeleid van 'Ziezo, zie') zyzozy.comtuinbase.nl, fietsenmaar.nl, mooiewereld.4wind.nl